Referencer

Susanne har i 2019 deltaget i et online 1:1 udviklingsforløb over 4 x 2 timer
“Jeg har sammen med Bente haft fire online sessioner, og kan på det kraftigste anbefale forløbet! Bente er velforberedt, indlevende, nærværende og utrolig kærlig i den måde hun arbejder på. Jeg har i mit lange liv modtaget uendeligt meget terapi, men dette har været det bedste. Min selvkærlighed vokser og vokser – det samme gør min kærlighed til andre. Og min selvaccept kører også hele tiden opad. Jeg er bare så taknemmelig”
Susanne Aida Bak-Jensen

Sanne har deltaget i et 1:1 udviklingsforløb over vinteren 2016/2017. Her kan du læse, hvordan hun oplevede det, og hvad hun har fået ud af det.
“Jeg har været på et 1:1 udviklingsforløb hos Bente, og det har været en positiv og spændende oplevelse. Vi brugte i starten en del tid på at gennemgå teori og forskningsbaseret fakta omkring det at være særligt sensitiv. Det var en øjenåbner for mig, da jeg kunne spejle mig i mange af kendetegnene for at være særligt sensitiv. Jeg har i mange år vidst, at den sensitive side har været en del af mig, men har aldrig helt taget den til mig og tænkt nærmere over det. Men her gik det op for mig, at det sensitive er en større del af mig end først formodet. Jeg har især lært, hvor vigtigt det er for mig at sige nej og trække mig tilbage, når jeg har haft en lang dag. Jeg er et meget socialt menneske, som nødigt vil være for meget alene. I løbet af mine samtaler med Bente, lærte jeg, hvor vigtigt det er at være alene for at kunne lade op og samle ny energi – og er blevet meget bedre til det.
Jeg har gået ved forskellige behandlere (psykologer og psykiatere), men Bente bruger andre redskaber til at håndtere udfordringerne ved det at være sensitiv. F.eks. gulv-øvelser, hvor man bringer sig selv i spil fysisk og virkelig mærker, hvad der sker i ens krop. Det har været meget nyttigt, da jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er at være i kontakt med sin krop og lytte til dens behov. Det har været et anderledes og lærerigt forløb. Bente er rigtig dygtig, og det er tydeligt, at hun brænder for at hjælpe andre mennesker, der oplever udfordringer ved at være sensitiv. Jeg har hele vejen igennem følt mig forstået og godt tilpas i hendes selskab.”
- Sanne

I maj 2016 mødtes jeg med Jette Kiel til en rådgivende samtale omkring det særligt sensitiv personlighedstræk.
Her kan du læse, hvordan Jette oplevede samtalen med mig:
“Kære Bente.
Jeg har i flere år kendt til begrebet særligt sensitiv og ved at jeg er “sådan en”. Jeg har prøvet mange former for terapi.
Jeg har læst en del om emnet og ved også at det er vigtigt at passe på mig selv med mindfulness/meditation m.m.
Men efter den 1. session hos dig, fik jeg en meget dybere forståelse af hvordan jeg er sammensat og bedst af alt, fik jeg råd og vejledning til hvordan jeg kan passe på mig selv og lytte til min sensitive sjæl. Jeg blev klar over at jeg i den grad har “skubbet den sensitive væk” og ikke lyttet til dens behov. Jeg har ladet mine andre karaktertræk få magten i mit liv og haft alt for stort tryk på speederen! Med det resultat at jeg næsten er totalt udbrændt efter flere omgange med stress.
Bente, du er en øjenåbner, efter denne 1. session er jeg klar over at det hjælper mig på vej mod et liv i balance og harmoni, mere end så meget andet jeg har prøvet.
Jeg kan meget anbefale dig og din vejledning til personlige udvikling og hjælp til selvhjælp.
M v h Jette Kiel”

Carsten S. Asmussen har i 2015 deltaget i et 1:1 udviklingsforløb over 4 gange og har givet denne tilbagemelding på forløbet:
“Jeg er begyndt på en rejse……..
Jeg stødte på ordet ”særligt sensitiv” ved et forældremøde over læringsstile på skolen, hvor mine børn går og min kone arbejder. Her fandt jeg så mange match med min egen person, at jeg slet ikke var i tvivl. Eftersom min kone har besøgt et kursus hos Bente, var hun overbevist om
, at jeg ville kunne få meget gavn af at lære mere om min egen type og hvorfor / hvordan jeg reagerer på forskellige forhold.
Jeg oplevede, at jeg ofte var meget træt om aftenen efter en normal arbejdsdag og alt hvad der heraf medfølger af irritation på andre etc. Jeg følte desuden, at jeg var meget stresset, fordi arbejdsopgavernes antal og størrelse voksede i takt med at kollegaer søgte ens kompetence til at hjælpe. Jeg har altid været indstillet på at lave mine ting 100% i orden og til aftalt tid, hvilket drænede mig for energi.
Jeg bookede et privat kursusforløb hos Bente. I 4 møder gennemgik vi alt teoretisk stof for særligt sensitive, som forskningen har klarlagt indtil videre, samt gode praktiske øvelser, der kan hjælpe særligt sensitive i hverdagen og husholde med ydre belastninger.  For mig har det i første omgang været en erkendelsesproces, der har åbnet øjnene, hvilke behov jeg har og hvordan belastninger påvirker i min hverdag. Jeg kan mærke, at dette er starten på en rejse og at jeg bestemt ikke nået til vejs ende endnu. Jeg er begyndt at  studere mere materiale om
særligt sensitive og finder så mange ting jeg kan genspejle mig i.
I den første tid efter kurset har jeg brugt meget tid på tankevirksomhed, hvor jeg har trukket mig tilbage og var mentalt lidt ”fjernt” fra omverdenen, hvis man spørger min familie. Herefter indfandt sig ubevidst en drejning i min hverdag, hvor jeg ubevidst handlede på en ny og gavnlig måde.
Jeg skærer ned på de ydre belastninger, så som støj, som også har påvirket mig i min hverdag (jeg lukker døren ind til mit kontor). Jeg tager mig pauser i hverdagen, hvor jeg 1-2 gange om dagen bare lige for en 20– 30 sekunders tid tager en dyb indånding, lukker øjnene og fokuserer på at slappe af. Jeg er blevet bedre til at skære ned på opgavers mængder og bare hjælpe kollegaer med information til hvordan opgaven fuldføres i stedet for at overtage dem helt.
Hvis man spørger min familie,
og ikke mindst mig selv………… så er jeg blevet mere afbalanceret, mere glad, ”stærkere” og mere målrettet  samt fornemmer mere overskud og energi i hverdagen. Men som sagt, jeg har en del at ”lære” endnu, men befinder mig på den rette vej!!!!
Carsten S. Asmussen

Damian Dolewski har deltaget i et 1:1 udviklingsforløb over 4 gange og har givet denne tilbagemelding på forløbet:
“Helt generelt må jeg sige at du fremstår meget troværdig og saglig, både ved det første foredrag jeg var til, men lige så meget i vores samtaler. Det virker ikke som om du forsøger at overbevise nogen, har virkelig godt styr på det faglige og så er du utrolig god til at stille de rigtige spørgsmål. Det gjorde det automatisk meget nemt for mig at stole på dig og det du sagde.
Noget af det jeg synes der gav mig rigtig meget var din evne til at leve dig ind i vores samtaler. Det gjorde bl.a. at de redskaber du har givet mig med blev nemmere at forstå og ikke mindst implementere i mit eget liv. En ting er at fremlægge information, men langt vigtigere er måden det bliver gjort på. Din metode gjorde at jeg igennem vores samtaler ikke bare forsøgte at forstå stoffet men faktisk i langt højere grad kunne mærke hvordan jeg kunne ændre mit liv i en bedre retning ved at følge dine råd.

Det at du kom med eksempler fra dit eget liv var en anden virkelig en god ting der bidrog til en bedre forståelse af principperne da jeg omgående kunne sammenligne en situation med en tilsvarende i mit liv.
Plancherne som jeg skulle have med hver gang er også en glimrende idé. De skabte et godt overblik og hjalp mig med at huske tingene bedre. Det har også bare en uforklarlig effekt at man får ens tanker ned på et stykke papir. Havde ofte på fornemmelsen at jeg i løbet af dagen ubevidst tænkte meget over plancherne.
Øvelsen til sidst med billederne var bare helt kanon for mig og fik mig til at acceptere en side af mig, som jeg for meget lang tid siden har glemt.

Vigtigst af alt lærte du mig at det kun er os selv der kan vide hvad vi har brug for og at det gælder om at være i stand til at kunne lytte til sig selv. Du guidede mig vel med andre ord til at finde ind til mig selv igen.
Tusind tak for alt”
Damian Dolewski

Michael Magnussen har en særligt sensitiv kæreste og har af flere omgange modtaget sparring og rådgivning pr. telefon:
Jeg har som partner i forhold med sensitiv kvinde brugt og bruger  Bente og Sensitiv Frihed til en super sparring løbende.
Altid gode snakke når det for mig har været svært at finde hoved og hale i hvorfor ting sker som de gør med et forhold imellem sensitiv og ikke sensitiv.
Man kan diskutere om vi ikke alle har en snert af sensitivitet, i så fald vil jeg ikke have været Bentes hjælp foruden.
Hver gang jeg har været i vildrede har hun hjulpet med med gode råd, sparring og det at se tingene fra en sensitivs side, disse snakke ville jeg ikke være foruden. Bente har virkelig som en ” udenforstående ” beriget mig med forståelsen af samliv med sensitiv, forskelle, dialoger og meget meget mere.
Naturligvis har jeg også haft og har en dialog med min kære, men hvor skønt at kunne ”frede” hende i perioder og få det sidste som jeg manglede via Bente. Dialogen imellem min kæreste og jeg ville jeg naturligvis ikke være foruden, det ej heller de gode råd jeg altid får fra Bente.
Bente er det link som jeg kan bruge når jeg skal have råd fra en sensitiv om en anden sensitiv, og jeg lærer igen igen at sætte pris på min senstive kæreste.
Jeg kan varmt anbefale alle der kommer i lignende situationer hvor det virker svært og uoverskueligt at ringe og få lavet en aftale.”
Michael Magnussen