Referencer

Jesper deltog i sommerkurset “Glæden ved at være særligt sensitiv” på Stensbæk Den Holistiske Højskole i august 2018

”Jeg vil varmt anbefale at deltage i kurset, hvis du har på fornemmelsen, at du er særligt sensitiv. Bente er en meget dygtig formidler og giver en god samlet oversigt over, hvad det vil sige at være at være sensitiv og forklarer grundigt, hvorfor vi er særligt sensitive.
Derudover gennemgår Bente på en meget overskuelig og pædagogisk måde de værktøjer, som du kan bruge til af få et godt og måske bedre liv som særligt sensitiv.
Bente tilbyder også på kurset, at du kan prøve nogle af værktøjerne for særligt sensitive. Disse øvelser er virkelig gode og giver den fulde forståelse af, hvordan værktøjerne funger bedst for den enkelte.
Bente passer godt på deltagerne undervejs.
Der er kort sagt ikke noget at være i tvivl om. Som særligt sensitiv får du en enormt stor gevinst ved at deltage aktivt i kurset.”
Jesper Ravn

Lisa deltog i sommerkurset “Glæden ved at være særligt sensitiv” på Stensbæk Den Holistiske højskole i juli 2018

“Kære Bente!
Det har taget mig lang tid at skrive denne mail.
Jeg har bare lige brug for at sige Tusind tak for dig, dit fantastiske “program” (glæden ved at være særligt sensitiv, holistisk højskole uge 27).
Det har virkelig været en livsændrende oplevelse for mig. Jeg har fundet hjem i mig selv, jeg kan mærke min krop.
Det materiale, du har lavet, har givet fantastiske ting at arbejde videre med.
Du er velkommen til at bruge dette som reklame for opholdet.
Det arbejde du laver er SÅ vigtigt ,og det vil jeg rigtig gerne støtte op om.
Kærlig hilsen
Lisa Langner Johansen”

Anaelle deltog i sommerkurset “Glæden ved at være særligt sensitiv” på Stensbæk Den Holistiske Højskole i juni 2017

Kære Bente
Nu hvor jeg har haft tid til at fordøje sensitiv kurset og har genfundet lidt energi og kræfter, vil jeg gerne dele min oplevelse med dig og andre som det måtte gavne.

Når jeg tænker tilbage på kurset sidder jeg med en følelse af taknemlighed. Taknemlig over, at jeg gav mig selv en uge sammen med jer andre sensitive, så jeg kunne få en dybere forståelse af det, at være særligt sensitiv. Det var så dejligt og lærerigt, at jeg kunne spejle mig selv i andres sensitivitet og samtidigt trygt øve mig på, at imødekomme min egen sensitivitet ved, at tilgodese mine egne behov samt, at sige fra overfor det der måtte tricke mig. Jeg oplevede, hvordan hele mit nervesystem i løbet af ugen ligesom faldt lidt til ro, alene ved at være sammen med jer andre i et yderst rummeligt og imødekommende forum, og måske også som følge af healingerne af nervesystemet undervejs. Jeg har fået meget mere mod på, at imødekomme mig selv i samværet med andre og dermed sætte grænser og appellere til andre, når noget bliver for meget eller at vide, hvornår jeg bare skal trække mig tilbage. Og jeg lykkes. Jeg har virkelig erkendt nødvendigheden af, at jeg kærligt imødekommer min sensitivitet og også fører ‘energiregnskab’ og til denne opgave har jeg fået værktøjer med mig, som jeg nu øver mig på, at implementere i min sensitive hverdag. Jeg har fået en helt anden vinkel på det at være særligt sensitiv og jeg kan således nu meget bedre favne sensitiviteten. Min egen sensitivitet, men bestemt også andres. Så af hjertet tak for en yderst berigende uge, hvor jeg kærligt har nærmet mig selv.

I taknemlighed
Anaelle”

Lene deltog i sommerkurset “Glæden ved at være særligt sensitiv” på
Stensbæk Den Holistiske Højskole i juni 2016

“Kære Bente.
Selv tak for en uforglemmelig, lærerig og spændende uge sammen med dig og de øvrige deltagere.
Jeg er så taknemmelig, for alt det jeg har fået med herfra.
Det at være særlig sensitiv er for mig kommet i et større og klarere perspektiv. Jeg føler mig mere i ro, og jeg oplever at det er ved at give mig en større balance og frihed, i forhold til at det er okay at være mig som jeg er, samt en fantastisk følelse og glæde over alle de skønne kvaliteter vi har som særlige sensitive mennesker.
Det var dejligt, at være omgivet af dit varme og givende væsen, og dit store kendeskab indenfor det sensitive område. Jeg oplever at være kommet i besiddelse af utrolig mange gode og brugbare redskaber, som kan anvendes til at øge glæden ved at være særlig sensitiv.
Dit materiale omkring englevæsener virker stor genklang hos mig, og er noget jeg skal fordybe mig meget i.”
Lene Sørensen

Fra kursist på ugekurset,”Glæden ved at være sensitiv”
på Stensbæk den Holistiske Højskole uge 26/2015

“Kurset giver en god indsigt i personlighedstrækkets muligheder og udfordringer. Det gør hele forskellen, at Bente ved hvad hun taler om, hun har selv gjort sine erfaringer og dem deler hun med os. Bentes særlige måde at møde os, hvor vi er hver især, skal opleves! Det mærkes, at hun brænder for at gøre en forskel og dele sin viden.
Tak for en indsigtsfuld og særlig uge.”
Maria-Louise

Fra kursister på ugekurset “Glæden ved at være sensitiv”
på Stensbæk Den Holistiske Højskole uge 31/2014:

“På et helt fantastisk kursus for særligt sensitive med Bente har jeg i den grad oplevet at “føle mig genkendt”. Jeg fik en masse brugbare redskaber med hjem. Jeg oplevede desuden Bente som en meget rummelig og fleksibel underviser, og det er bare skønt, at hun har erfaring med det selv og øser ud af den.
Kurset har fået mig til at indse, at jeg har stresset mig selv ved at forsøge at leve i et højere tempo, end jeg er skabt til.
Der var stort fokus på styrker ved at være sensitiv frem for kun at tale om, hvad der er svært ved det!”
Birgit Jørgensen, Herning
“Ved at deltage i kurset “Glæden ved at være sensitiv” er jeg blevet bekræftet i, at jeg gør det godt og er på rette vej. I stedet for at gå fra en situation, kan jeg nu klart melde ud, at jeg ikke rummer det. Praktiserede det overfor en medkursist, og overfor en veninde herhjemme bagefter. Også i telefonen er jeg også blevet mere skarp. Så jeg mener helt klart, at jeg er blevet bedre til at stå ved mig selv som sensitiv.”
Nelly Thomsen, Skjern
“Det vigtigste, som jeg har taget med hjem fra kurset, er et mere afklaret fokus på sensitivitet som en styrke. At sensitivitet er en styrke er ganske vist ikke nyt for mig; det er en opfattelse, jeg før har fremholdt, i alt fald blandt sensitive mennesker. Men denne opfattelse blev accentueret ganske meget i løbet af kursusugen, og på mindst to måder: Først er der “det jeg siger til mig selv om at være sensitiv.” Jo, anerkendelsen af min egen sensitivitet som en stærk egenskab har haft lidt svært ved at gå helt ind, altså dybt ind i selvforståelsen. Sensitivitet som noget marginalt har fra gammel tid hængt ved, nærmest som noget der alligevel skulle ‘puttes lidt med’. Når jeg har fremholdt det stærke ved sensitivitet, har det ind imellem kunnet blive noget påstået, ja besværgende – dvs. noget, som jeg nok har ment dybt alvorligt, men som jeg alligevel ikke helt havde integreret. Jeg tror, at jeg via kurset er kommet meget langt i retning af at stå ved, stå frem med, kunne tale om, mine egne sensitive egenskaber som netop stærke egenskaber.
Dernæst oplevede jeg, at det var godt at være sammen med mennesker, som har nogle af de stærke egenskaber, som jeg selv har. Dvs. en god oplevelse af at kunne dele mine stærke sider med andre mennesker, der har tilsvarende styrker; ja at kunne deles om sensitivitet som en fælles styrke. Her spillede undervisningen naturligvis ind, idet kurset dannede platform for, at styrkerne kom frem, blev synlige – og blev givet opmærksomhed som netop styrker.
I det hele: Et intenst kursus, i en åben og positiv ånd. Særdeles konstruktivt.”
Jens Christensen, Ålborg
Fra kursist på kurset, “Elsk din sensitivitet”, Sønderborg, forår 2013, afholdt gennem LOF Alssund:

Som kursist har jeg været heldig at blive undervist af Bente Sønnichsen. Hun har været meget kompetent og velforberedt. I kraft af hendes viden, person og sikre fremtoning er hun en naturlig autoritet. Hendes undervisning er varieret, konkret og struktureret. Hun er god til at formidle sit stof, gøre det nærværende og tilpasser opgaverne til den enkelte. Hun lytter, spørger ind og inddrager kursisternes erfaringer og problemstillinger.
Jeg har på kurset fået viden og konkrete redskaber, som jeg kan bruge i min dagligdag til at takle og forebygge svære situationer og stress. Mit før så negative syn på det, at være særlig sensitiv, har ændret sig, så det nu er positivt.”
Med venlig hilsen
Dorthe Loff, Nordborg